About Us

Hoemgruppen

Hoem-konsernet er et paraplybegrep for 22 forskjellige selskaper innen eiendoms-, detaljhandel, natteliv og hotellvirksomhet. Selskapet ble stiftet i 1974, men forløperen har hatt kontinuerlig historie 110 år tilbake. Selskapet har rundt 100 ansatte med hovedkontor i Kristiansund. Selskapet er et heleid familieforetak.

Hoemgruppens kjerneverdier bunner ut i kontinuerlig innovasjon, motivasjon og lojalitet, til både kunder, samarbeidspartnere og lokalsamfunnet. Dette sammen skaper konsernets kultur, visjoner og verdier, som gjenspeiles i vår overordnede strategi


Huset Hoem


I 1890 pakket J.M.Hoem og familien kofferten og satte kursen mot Kristiansund. Da de landet på Lyhsalmenningen, hadde de ingen anelse om at det ville være starten på 110 års kommersiell aktivitet i familien. J. M. Hoem startet et slakterhus i Hauggata i 1908 og utvidet til slutt med et rederi, en rekke store skiputforskninger og senere en stor fiskeforedlingsvirksomhet, som i sin topp ansatte over 500 personer. Andre generasjon, Øivind M. Hoem, fortsatte den stolte familiebransjen. Tredje generasjon, Øivind Hoem Jr., startet sin første forretningsaktivitet i 1975. Han etablerte Sagamat i 1979, regionens første store matbutikk, som i dag er en av de eldste dagligvarebutikkene i Kristiansund. Forgjengeren til dagens Astoria Hotel ble åpnet i 1950 og senere overtatt av Hoem-gruppen. I jubileumåret 2008 består selskapet av en rekke selskaper innenfor eiendom, detaljhandel og hotellvirksomhet. Sommeren 2010 fotograferte vi deler av familien som en rekonstruksjon av den historiske reisen med båt fra Hoem gården i Flemma i Gjemnes.